Light up your home

Høsten har ankommet og nå er det på tide å gjøre noen enkle grep i hjemmene våre. Sånn at hjemmet blir et hyggelig sted å være mens høsten herjer på utsiden. Jeg bytter feks ut sofaputene, finner fram pledd og bytter ut noen av lampene for å gi hjemmet en varmere fremtoning.

Lampene nå skal være enkle, med et tidløst design, men samtidig være funksjonelle og gi godt lys. Messing er fortsatt veldig hot, men ikke vær redd for litt farge feks en grønn velur lampeskjerm. Om du vil unngå messingtrenden, Ikke fortvil, de fleste lampene kommer også i sort utførelse, som for mange kanskje er et litt mere varig valg.

Belysning er kanskje det interiøret som endrer trykket og oppgraderer ditt hjem lettest. En ny lampe over sofagruppen, spiseplassen eller i trapperommet kan endre utrykket og gi rommet ny glød. Light Up er Norges beste nettbutikk på belysning og har et helt vanvittig utvalg.

Her har jeg plukket ut noen av minne favoritter:

 

Indian summer

Det usedvanlige herlige været som har preget oss i det siste fyller hjemmet med deilig lys og varm glød. Her er noen bilder fra stue(loungen) Bildene er helt retusjerte.

Har tenkt litt på hvordan det blir å bo på toppen her når høsten og vinteren kommer, men tror(håper) liksom det også har sin sjarm.

Det er kanskje flere enn meg som gruer seg til mørketiden?

 

Penthouse view

Denne sommeren har virkelig vært helt magisk, er du ikke enig? Den ble brått enda bedre da vi fikk 3 terrasser. Her er den største på 18 kvm med utsikt mot Oslo vest og vi kan nyte solnedgangen når solen går ned bak Holmenkollen.

Selv om vi flyttet inn i august har vi tilbragt mere tid ute enn inne. Å det er kanskje ikke så rart. Terrassen er innredet med rottingmøbler som tåler å stå ute hele året, jeg er sikkert på at sesongen starter i begynnelsen av mars og varer ut oktober. Det er også overbygget, så det har ingen ting å si om det regner.

Nå var sommeren litt på hell når vi flyttet inn, så vi har ventet med å plante så mye. Det får komme til neste vår og sommer.De lekre tekstilene er fra Svenske Adamsbro Equestrian, nydelige puter og pledd i fantastisk kvalitet. Jeg liker fargene og mønsteret i putene, spriter opp terrassen.

 

Det glamorøse bordet

Hva er vel hyggeligere enn å samle gode venner rundt spisebordet, nyte god mat og drikke.

Jeg dekker gjerne bordet med det fineste serviset og glassene jeg har i skapet. Det er jo til for å brukes! Liker når bordet bugner og det har ingen ting å si at det er litt fult. Hvorfor bruke en lysestake når du kan bruke 4 eller 8? Jeg synes det skaper stemning og liker når ting er litt annerledes. Å det er jo litt gøy å overraske gjestene med et vakkert dekket bord.

Her er litt inspirasjon fra sist jeg dekket opp til middagsselskap, på menyen stod en 3-retters middag med tilhørende vin. Jeg kan si så mye at de siste gjestene dro først på morgenen dagen etter. Akkurat sånn det skal være.

 

Vår egen hotellsuite

Vi elsker jo å reise bort, rømme fra hverdagen og nyte litt luksus. Så når vi skulle innrede vårt nye soverom stod nettopp dette i fokus. Hvorfor ikke våkne opp i vår egen hotellsuite hjemme hver dag?

Her har jeg valgt en lys grå dus seng fra Carpe Diem beds of Sweden, legg merke til sengegavlen som matcher sengen. Gardinene er i grå velur og er foret. De er tunge og gir en hyggelig og lun atmosfære.

Kommoden, speilet og stolen er med på å bygge opp om hotellfølelsen og er fra en av mine favoritt nettbutikker SR Design. Jeg synes alle soverom fortjener litt glam og luksus.

Å husk det skal friste å legge seg i sengen, her skal vi lade batteriene til en ny dag. Så bruken av hotellputer og delikate tekstiler i sengen er viktig. Å så må jeg innrømme at det hjelper med egen walk-in garderobe på denne måten slipper vi store klesskap inne på soverommet, ikke minst klær som slenger over alt.

Å tilslutt, på søndagene skifter jeg alltid på sengen. Ingen ting er som å legge seg nydusjet i nyvasket sengetøy. Det gir en god start på den nye uken.

 

På toppen av Oslo

Vi har begge drømt om ny leilighet, vårt felles hjem og en fresh start. Tidligere i sommer gikk drømmen i oppfyllelse og vi kunne stolt overta vår nye leilighet.

Vår gamle leilighet var bare på drøye 60 kvm, så vi ønsket oss et gjesterom, litt større bad og en liten balkong. Vi fikk ganske mye mere en som så. Den nye leiligheten er på 101 kvm og 29 kvm terrasse på toppen i et helt nytt bygg, med utsikt over hele Oslo. Vi har to soverom, to bad, tre terrasser stort separat kjøkken/spisestue og en kjempe stor stue.

Vinduer fra gulv til tak, masse lys og åpenhet.

Her er litt bilder fra før vi flyttet inn: